رد پای چینیها در ساخت ورزشگاه جدید تهران
معاون اجرایی رئیسجمهوری بر لزوم ساخت یک مجموعه ورزشی جدید تاکید کرد و گفت: جای یک ورزشگاه ملی در کشور خالی بود.
به گزارش وقت صبح، محسن منصوری درباره ساخت ورزشگاه جدید در تهران که قرار شده توسط چینیها انجام شود، گفت:
هدف اصلی از ساخت ورزشگاه جدید این است که ما این ورزشگاه را در طراز بینالمللی ایجاد میکنیم و این موضوع درستی است که ما از ظرفیتهای موجود حداکثر استفاده را کنیم.
مثل ورزشگاه آزادی و تختی که به سرعت اصلاح و موانعش بر طرف میشود اما اصلاح این مجموعهها و ورزشگاهها ظرفیت جدیدی به ما اضافه نمیکند.
وی افزود: سرانه ورزشی ما در تهران کم است حتی اگر این مجموعهها به لحاظ کامل لحاظ شود باز نیاز به احداث مجموعه جدید است. ضمن اینکه ظرفیت بارگذاری در این مجموعهها محدود است.
زیرساخت ورزشگاه آزادی و تختی برای چند ده سال گذشته است و روی این زیر ساخت نمیتوانید کار ویژهای انجام دهید و شرایط فعلی را میتوانید فقط حفظ و بهرهبرداری کنید.
معاون اجرایی رئیسجمهوری ادامه داد: ما معتقدیم با توجه به افزایش جمعیتی که تهران داشته و سرانه ورزشی پایینی که دارد باید بتوانیم سرانه را بالا ببریم و مجموعههای جدید ایجاد کنیم.
هم شهرداری و هم دولت بر روی آن کار میکند. ما باید مجموعه آزادی و تختی و سایر مجموعهها را بروزرسانی کنیم و شرایط را مطلوب کنیم اما لزوم ساخت یک مجموعه جدید ضروری است و به سرانه تهران اضافه میشود.
زمین شهر آفتاب را برای احداث ورزشگاه جدید در نظر گرفتیم
معاون اجرایی رئیسجمهوری تصریح کرد: سرعت این کار که در طراز بینالمللی پیش میرود خوب بوده و مطالعات اولیه آن آغاز شده و مطالعات زمینشناسی و موقعیتیابی آن پیش رفته است.
علاوه بر اینکه زمین شهر افتاب را برای این موضوع پیشنهاد دادیم یکی دو زمین دیگر هم در نظر گرفتیم تا اگر به هر دلیلی شرکت مشاور به دنبال زمین دیگر میگشت آن را عرضه کنیم.
منصوری گفت: در کمترین زمین ممکن عملیات اجرایی کار را شروع میکنیم.
تمام جلساتی که دو به دو بین هیات ایرانی و شرکتهای اقتصادی و تجاری چین برگزار شد ناظر به یک پروژه یا چند اقدام بود که عملیاتی و اجرایی شده و با جدول زمانبندی شفاف و شیوه مالی شفاف در نظر گرفته شده است.
ما امیدواریم با تداوم این پیگیریها قراردادهای راهبردی فیمابین دو کشور جامعه عمل بپوشاند تا عملیاتی شود.
جای یک ورزشگاه ملی در کشور خالی بود
وی تاکید کرد: با دستور رئیسجمهوری از حدود یک ماه پیش ما روی موضوعات متمرکز شدیم و آن هم ساخت یک مجموعه در طراز جمهوری اسلامی بود.
مستحضرید که خیلی از زیرساختها در تهران و کشور از نظر فضای ورزشی کهنه شده البته ما بعد از انقلاب ورزشگاههای خوبی در تهران، اصفهان، خراسان و تبریز ساختیم ولی جای یک ورزشگاه ملی و مجتمع ملی مشتمل بر حوزههای مختلف ورزشی خالی بود.
با تاکید رئیسجمهوری از حدود یک ماه پیش فرآیند اجرایی این کار آغاز شد. بیش از ۶ جلسه با طرف چینی در تهران داشتیم و جلسه نهایی امروز در سفر چین برگزار شد.
بلافاصله نمایندگان شرکت عازم تهران شدند و ما فردا در تهران قرارداد احداث مجموعه ورزشی را امضا میکنیم و کار طراحی با سرعت پیش میرود و در اجرای پروژه از ظرفیت شرکتهای داخلی خودمان استفاده میکنیم.
در حوزه طراحی و اجرا مجموعههای قابلی داریم ولی به دلیل محدودیتهایی که ممکن است در آینده داشته باشیم اصل کار را با شرکتهای چینی پیش میبریم.
اهداف سفر چین
منصوری درباره سفر چین گفت: در معیت آقای مخبر و تعدادی از وزرا و نمایندگان محترم و… دو روز در سفر چین به سر میبریم. در روز اول برنامه متمرکز بر نمایشگاه واردات چین بود.
چین علاوه بر این که یک صادرکننده بزرگ است، به نوعی بزرگترین واردتکننده دنیاست و بیش از دو هزار و ۷۱۰ میلیارد دلار واردات سال ۲۰۲۲ چین بوده و این عدد بسیار بزرگی است.
برای ما چین یک شریک راهبردی است و توافقات فیمابین دو کشور راهبردی است. با پیگیریهایی که رئیسجمهوری در دیدار با رئیسجمهوری چین داشت و با پیگیریهای آقای مخبر بخش زیادی از این توافقات در مرحله اجرا قرار گرفته و طی میشود.
منصوری ادامه داد: در روز دوم نشست کاربردی بین تجار ایرانی و چینی برگزار شد. نشست عملیاتی و همایش سرمایهگذاری فیمابین بود. از نقاط قوت این برنامه ها، نشستهای تخصصی بود که مجموعه هیات ایرانی با ریاست دکتر مخبر با شرکتهای بزرگ و توانمند چینی برگزار کردند.
منبع: ایسنا