“آش ماش”، وعده راحت و خوشمزه روزهای پرمشغله

آش ماش یکی از غذاهای سنتی استان یزد به خصوص در شهرستان مهریز است. البته این غذا به روشهای مختلف در استان گلستان و اصفهان نیز پخته می شود.

asdasd
کد خبر : ۳۴۰۸۶
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح - آش ماش در زمستان برای صبحانه می‌ پزند و در زمان مراسم عزاداری و روز دفن میت یکی از نزدیکان صاحب عزا می‌ پزد و به خانه عزادار می‌ برد. ایرانیان قدیم ماش را «مِچ» می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.

مواد لازم برای پخت آش ماش (4 نفر)

  1. ماش 1 پیمانه
  2. سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 1/5 پیمانه خرد شده
  3. برنج نصف پیمانه
  4. رب گوجه 1 قاشق غذاخوری
  5. نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  6. پیاز داغ به مقدار لازم
  7. نعناع داغ به مقدار لازم

طرز پخت:

برنج را قبل از شروع به کار خیس نمایید. ماش را با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زردچوبه و ۴ لیوان آب داغ می گذاریم بپزد.

وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه می کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می برد، آبش را اندازه می کنیم. هر از گاهی هم می‌ زنیم تا برنج ته نگیرد. برنج باید خوب از هم باز شود. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می کنیم.

رب گوجه و نمک و فلفل را در روغن کم، تفت می دهیم و در آش می ریزیم. ادویه آش را میزان می کنیم و می گذاریم آش جا بیفتد. در روغن داغ، نعناع خشک را می ریزیم و هم می زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشود.

موقع سرو، روی آش را با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می کنیم. این آش سیر داغ ندارد.

نکات کلیدی:

  1. ماش نیاز به خیس کردن ندارد و سریع می پزد.
  2. اصل این اش کشک ندارد.
  3. رب گوجه فرنگی را هم می توانید به دلخواه حذف کنید.
۰
ارسال نظر