دلیل اختلال شایع صبحگاهی در مردان چیست؟

نعوظ صبحگاهی وضعیتی برای آلت تناسلی است که عموم پسران و مردان آن را تجربه می‌کنند. در این مقاله در رابطه با این وضعیت توضیح داده شده است.

دلیل اختلال شایع صبحگاهی در مردان چیست؟
کد خبر : ۱۵۹۸۲۲
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از دکتر قوامی، نعوظ صبحگاهی که اسم علمی آن توماسنس آلت تناسلی در هنگام خواب (NPT) است، یک اتفاق معمول برای بسیاری از پسران و آقایان است. گاهی اوقات، مردان ممکن است با حالت نعوظ آلت تناسلی (بلند شدن آلت تناسلی) از خواب بیدار شوند.

این مساله بیشتر در مردان جوان شایع است، اگر چه مردان در هر سنی ممکن است نعوظ صبحگاهی را تجربه کنند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که نعوظ صبحگاهی نشانه‌ی تحریک جنسی است، اما همیشه هم این طور نیست.

نعوظ صبحگاهی به احتمال زیاد واکنشی است که بدن شما نسبت به یکی از چندین اتفاق طبیعی نشان می‌دهد.

علت نعوظ صبحگاهی چیست؟

دلیل رخ دادن نعوظ صبحگاهی احتمالا به چند عامل بستگی دارد. طبق نظریه‌ی برخی از پزشکان، دلائلی وجود دارد که باعث می‌شود مردان هر از گاهی صبح‌ها با حالت نعوظ از خواب بیدار شوند. ولی هیچ یک از این نظریه‌ها به صورت ملموس و با شواهد پزشکی اثبات و پشتیبانی نشده اند.

به این نظریه‌ها در ادامه‌ی مطالب اشاره شده است:

تحریک جسمی

اگرچه چشمان شما بسته است و شما در خواب هستید، ولی بدن شما هنوز از آنچه در اطراف شما رخ می‌دهد آگاه است.

اگر شما به طور تصادفی آلت خود را لمس کنید و یا شریک زندگی شما به طور تصادفی در خواب آلت شما را لمس کند، ممکن است تحریک شوید و دچار نعوظ شوید. بدن شما تحریک را حس می‌کند و با نعوظ به آن واکنش نشان می‌دهد.

نعوظ صبحگاهی در مردان رخ می‌دهد.

شیفت‌های هورمونی

در هنگام صبح و در زمانی که از خواب بیدار می‌شوید، سطح تستوسترون شما در بالاترین حد ممکن است.

و این سطح درست بلافاصله در حین بیدار شدن (که چشم‌ها سریع حرکت می‌کنند و به اصلاحا به آن مرحله‌ی REM در خواب می‌گویند) است.

افزایش این هورمون به تنهایی می‌تواند برای رخ دادن حالت نعوظ کافی باشد، حتی در صورت‌عدم تحریک جسمی. با افزایش سن در مردان و در سنین بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی، سطح طبیعی تستوسترون کاهش می‌یابد.

با کاهش این سطح، ممکن است نعوظ صبحگاهی نیز کاهش یابد.

ریلکس کردن مغز

در طی مدت زمانی که بیدار هستید، بدن شما برای سرکوب کردن نعوظ، هورمون‌هایی را آزاد می‌کند و در زمانی که خواب هستید، بدن شما هورمون‌های کمتری از این مدل را آزاد می‌کند.

این واقعیت را با دلایل دیگری که ممکن است باعث شود تا نعوظ در خواب را تجربه کنید ترکیب کنید و ببینید که احتمال رخ دادن نعوظ چقدر بیشتر می‌شود.

می‌توان گفت که چیزی که کاملا واضح و مشخص است این است که چه چیزی باعث نعوظ صبحگاهی نمی‌شود. به عنوان مثال، نیاز به دفع ادرار باعث ایجاد نعوظ صبحگاهی نمی‌شود.

برخی از افراد بر این باورند که نعوظ صبحگاهی باعث می‌شود که آن‌ها در خواب ادرار نکنند، ولی این یک باور کاملا غلط است. همچنین نعوظ صبحگاهی همیشه نشانه‌ی تحریک جنسی نیست.

در بسیاری از موارد، نعوظ صبحگاهی به وسیله‌ی رویاپردازی یا تفکرات جنسی و سکسی ایجاد نمی‌شود.

چه افرادی دچار نعوظ صبحگاهی می‌شوند؟

مردان در هر سنی ممکن است نعوظ صبحگاهی را تجربه کنند. رخ دادن این مساله در هر سنی نشان دهنده‌ی سلامتی فرد است و نشانه‌ی عملکرد صحیح خون و سیستم عصبی در آلت تناسلی مرد و اطراف آن است.

پسران در سنین ۶ تا ۸ سالگی نیز ممکن است نعوظ صبحگاهی را تجربه کنند. این مساله همچنین ممکن است در مردان ۶۰ تا ۷۰ساله نیز رخ دهد.

با شروع بروز مشکلات ED (اختلال نعوظ)، رخ دادن نعوظ صبحگاهی کمتر خواهد شد و این نوع مشکلات (مشکلات اختلال نعوظ) با افزایش سن بیشتر می‌شوند.

مردان ممکن است هر شب بین سه تا پنج بار نعوظ را تجربه کنند. نعوظ هیچ ربطی به آنچه که در خواب می‌بینید ندارند و ممکن است تا ۳۰ دقیقه و یا حتی بیشتر هم طول بکشد.

بعضی از مردان حتی ممکن است نعوظ را تا دو ساعت در طول خواب تجربه کنند. در اغلب اوقات، حالت نعوظ تا چند دقیقه پس از بیدار شدن از بین می‌رود.

نعوظ صبحگاهی در مردان رخ می‌دهد.

اگر نعوظ صبحگاهی برای شما اتفاق نیوفتد، نشانه‌ی چیست؟

هنگامی که با نعوظ صبحگاهی از خواب بیدار می‌شوید، این نشانه‌ی سلامت گردش خون و سلامت اعصاب در آلت تناسلی شما است.

رخ دادن نعوظ صبحگاهی همچنین می‌تواند نشان دهنده‌ی این باشد که شما از نظر جسمی و در هنگام بیداری قادر به نعوظ و حفظ این شرایط هستید.

اگر نعوظ صبحگاهی دیگر برای شما اتفاق نیوفتاد و متوجه شدید که در هنگام بیدار شدن از خواب حالت نعوظ ندارید، این مساله می‌تواند نشانه‌ی اولیه‌ی یک مشکل پزشکی زمینه‌ای باشد.

به احتمال زیاد، این مساله می‌تواند نشانه‌ای از اختلال نعوظ جسمی (ED) باشد. ممکن است اتفاقی در بدن شما رخ داده باشد که از تامین خون کافی یا عصبی برای عملکرد نعوظ مناسب جلوگیری کرده باشد.

اگر شرایط ذکر شده در زیر را داشته باشید، احتمال اینکه اختلالات نعوظ را تجربه کنید بیشتر است:

اگر اضافه وزن داشته باشید

اگر مبتلا به فشار خون بالا باشید

اگر سطح کلسترول شما بالا باشد

اگر مبتلا به دیابت باشید

اگر افسردگی داشته باشید

برخی از معلولیت‌های جسمی نیز ممکن است احتمال بروز اختلالات نعوظ را افزایش دهد.

مصرف برخی از داروها نیز ممکن است بر توانایی شما در تجربه‌ی نعوظ صبحگاهی تاثیر بگذارد.

مصرف مسکن‌ها و برخی داروهای ضد افسردگی ممکن است از بروز اختلالات نعوظ جلوگیری کنند.

ممکن است با افزایش سن، نعوظ صبحگاهی کمتر رخ دهد.

ولی اگر جوان هستید و نعوظ صبحگاهی را تجربه نمی‌کنید یا نعوظ شما ناگهان متوقف می‌شود، ممکن است زمان مراجعه به پزشک باشد!

۰
ارسال نظر