“قیمه لا پلو “، غذایی لذیذ و سنتی با طعمی کم نظیر

قیمه لا پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که از ترکیب برنج ساده و خورش قیمه تهیه می شود.

“قیمه لا پلو “، غذایی لذیذ و سنتی با طعمی کم نظیر
کد خبر : ۱۲۸۹۲۴
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح ؛ قیمه لا پلو غذایی بسیار لذیذ است که طعم بسیار نزدیکی به قیمه دارد با این تفاوت که پخت ان بسیار اسان تر است و در زمان کوتاهی آماده می شود.

مواد لازم برای ۴ نفر

گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم

برنج ۴ پیمانه

لپه ۱ پیمانه

رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

لیمو عمانی ۴ عدد

پیاز ۱ عدد درشت

پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری

زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری

چوب دارچین ۱ تکه

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

روغن و زردچوبه به مقدار کافی

دستور پخت:

برای تهیه قیمه لا پلو مجلسی ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.

در ادامه گوشت خورشتی را خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.

گوشت را به خوبی تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر تفت می دهیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود و طعم خامی اش گرفته شود.

در این مرحله لپه را که از چند ساعت قبل خیسانده ایم اضافه می کنیم. در ادامه چوب دارچین و لیمو عمانی را به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت و لپه با حرارت ملایم به خوبی بپزند.

حالا باید صبر کنیم تا آب خورش جمع شود و خورش به خوبی جا بیفتد. پس از اینکه خورش اماده شد ، یک قابلمه را تا نصف آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریع به جوش بیاید، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم.

پس از اینکه آب جوش آمد، برنج خیسانده شده را داخل آب جوش می ریزیم و بین ۷ تا ۱۰ دقیقه نسبت به نوع برنج زمان می دهیم تا برنج نرم شود. زمانی که دانه های برنج کاملا نرم شد و مغز ان کمی گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم.

مخلوط کردن پلو و قیمه

حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم. حالا به انتخاب خود برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم. در ادامه ۲ کفگیر از برنج آبکش شده روی ته دیگ می ریزیم و پخش می کنیم.

حالا مقداری از خورش قیمه که کاملا آب آن کشیده شده را اضافه می کنیم و کمی زعفران دم کرده و پودر دارچین روی آن می پاشیم. به همین ترتیب مواد را داخل قابلمه می ریزیم تا قابلمه پر شود. در اخرین مرحله باید برنج بریزیم.

حالا یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان پس از اینکه غذا اماده شد، بهتر است انرا درون قابلمه به خوبی مخلوط کنیم سپس داخل دیس بکشیم.

۰
ارسال نظر