چرا لباس جدید پرسپولیس جنجال به پا کرد؟

خبرگزاری فارس در مطلبی مدعی شده پیراهن جدید پرسپولیس تبلیغ بهاییت است.

چرا لباس جدید پرسپولیس جنجال به پا کرد؟
کد خبر : ۱۹۷۸۰۳
لینک کوتاه کپی شد
0

به گزارش وقت صبح به نقل از روزیاتو؛ این خبرگزاری نوشته لوتوس یا نیلوفر آبی در طراحی جدید پیراهن پرسپولیس یکی از نمادهای مشهور بهاییت بوده و در فرقه ی بهاییت نماد الوهیت است.

فارس همچنین به درفش کاویانی در پیراهن پرسپولیس اشاره کرده و نوشته درفش کاویانی پرچم گروه تروریستی تندر است. این ادعای خبرگزاری فارس با واکنش باشگاه پرسپولیس رو به رو شد که بیانیه ای در این رابطه صادر کرد.

باشگاه پرسپولیس روز جمعه در آستانه ی شروع لیگ برتر، از کیت جدید تیم خود رونمایی کرد.

بیشتر بخوانید: طراحی عجیب و شوکه کننده لباس پرسپولیس خبرساز شد!

یک روز بعد، خبرگزاری فارس در مطلبی با تیتر «نمادهای بهاییت و ضدانقلاب در لباس جدید پرسپولیس» به طراحی جدید لباس تیم پرسپولیس تاخت و اینگونه نوشت:

باشگاه پرسپولیس از پیراهن فصل جدید خود رونمایی کرد. لباس جدید پرسپولیس به طرز اغراق شده‌ای مملو از نمادهای متعدد است که تقریبا ارتباطی به لباس یک باشگاه فوتبالی ندارد.

لوتوس یا نیلوفر آبی یکی از نمادهای مشهور بهاییت است.

نیلوفر آبی در فرقه بهاییت نماد الوهیت است. ساختمان لوتوس یا نیلوفر آبی در پایتخت هندوستان یکی از ۸ مشرق‌الاذکار قاره‌ای فرقه تروریستی بهاییت در جهان است. بهاییان به معابد خود مشرق‌الاذکار می‌گویند.

مضاف بر لوتوس، نمادهای دیگری نظیر درفش کاویانی نیز در لباس جدید پرسپولیس نقش بسته است. درفش کاویانی پای ثابت تجمعات اپوزیسیون و پرچم گروه‌ تروریستی «تندر» است. بمب‌گذاری در حسینیه شهدای شیراز در ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ که منجر به‌ شهادت‌ ۱۴ تن و مجروحیت ۳۰۰ تن شد، از جمله اقدامات تندر است.

در بخش دیگری از این گزارش، تصویری از یکی از پست‌های صفحه ی اینستاگرام ایران اینترنشنال آمده با این عنوان که کنشگران کانادا با حمل درفش کاویان شعار «کوییر، ترنس، آزادی» سر دادند.

بیانیه باشگاه پرسپولیس درباره ادعای خبرگزاری فارس

روز گذشته باشگاه پرسپولیس در این رابطه بیانیه‌ای صادر کرد که به شرح زیر است:

باشگاه پرسپولیس برای فصل تازه رقابت‌های فوتبال ایران، در ابتکار عملی فرهنگی، نسبت به استفاده از نماد‌ها و اِلمان‌های ایرانی و تاریخی در طراحی پیراهن پرسپولیس، اقدام کرده است.

ویژگی ممتاز آن‌ها نیز تعلق داشتن به همه اقوامی است که در نقطه نقطه این آب و خاک مقدس زیسته‌اند و زندگی می‌کنند. نشان‌هایی که حیطه نفوذ فرهنگی آن حتی به مرز‌های جغرافیایی خلاصه نمی‌شود.

فرهنگ، هنر و باور‌های ایرانی به قدری عمیق بوده‌اند که در طول تاریخ دیگر اقلیم‌ها را نیز متاثر از خود کرده‌اند، چنانکه خود با قرار داشتن در یکی از بزرگراه‌های فرهنگی، تاثیرپذیر بوده است.

درباره نمادها و نشان‌هایی سخن می‌گوییم که در دنیای امروز آنها و فلسفه نهفته در دل آنها را نه فقط متعلق به ایران و ایرانیان که بخشی از میراث بشری می‌دانند. مشابه چنین سرمایه‌ها و ریشه‌های فرهنگی و تاریخی را می‌توان در نقطه نقطه این کره‌ خاکی و نزد اقوام مختلف مشاهده کرد.

اِلمان‌هایی که ممکن است گاهی توسط گروه‌ها یا فرقه‌ها حتی بعضا انحرافی، مورد استفاده یا سوء‌استفاده قرار بگیرند ولی به‌طور قطع ذهن‌های پویا و آگاه این میراث‌های بشری را براساس آنهایی قضاوت نمی‌کند که قرن‌ها یا هزاران سال بعد بر زمین پدیدار شده‌اند. عقل سلیم همچنین نمی‌پذیرد افراد یا گروه‌هایی آنچه به تمام یک ملت از ابتدا تاکنون و حتی فراتر از آن به تمام بشریت اختصاص دارد را مصادره به مطلوب کنند.

امید است، قبل از پرداختن به چنین موضوعاتی از این منظر هم نگاهی بیندازیم که چرا باید اجازه بدهیم آنچه به ما، مردم ما، تاریخ و فرهنگ ما تعلق دارد و کوچک‌ترین منافاتی با ارزش‌های فرهنگی و اسلامی جامعه امروز ما ندارد را به دیگران وا بنهیم؟

اکنون ما در باشگاه پرسپولیس نیز، از منظری جدید به این طراحی می‌نگریم. بازپس گیری آن چه که به همه ما به عنوان یک ایرانی تعلق دارد و نباید اجازه بدهیم تصاحب شود. این یک مسوولیت اجتماعی است. موضوع کلان‌تر از پرسپولیس و غیر پرسپولیس است.

نماد‌هایی که هر باشگاه دیگری می‌تواند آن را یا شبیه آن را مورد استفاده قرار دهد، کما اینکه با یک بررسی اجمالی می‌توان دریافت که برخی از بانک‌ها و موسسات کشورمان از این المان‌ها و نماد‌ها استفاده کرده‌اند. چون بخشی از پیشینه، فرهنگ و سرزمینی است که همه ما به آن تعلق داریم و با تمام وجودمان از آن برابر دشمنان محافظت کرده‌ایم.

۰
ارسال نظر